Lisans eğitimi boyunca stajer olarak pediatri alanında yoğun olmak üzere farklı kliniklerde ve tanı gruplarında gözlem, değerlendirme ve takip yapmıştır. Dönem içi, gönüllü ve yaz stajlarını; TSÇV- Metin Sabancı Özel eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde uzun dönem olmak üzere,Şirinevler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Samsun Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Hastalıkları Hastanesi, Fulya Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, Metin Sabancı Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sarıyer Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Çapa Tıp Fakültesi Hastanesinde nöroloji-pediatri kliniklerinde gerçekleştirmiştir.
Öğrenim ve meslek hayatı boyunca; Duyu bütünleme eğitimi,Oyun Terapisi Eğitimi, Pediatrik yeme bozukluklarına DIRbakış açısı ile yaklaşım, DIR101 Floortime eğitimlerini almış; DENVER II ,Agte, Peabody resim- kelime tanıma testi, Metropolitan okul olgunluğu testi, Gessell gelişim figürleri testi ve Frostig görsel algı testinin eğitimlerini alarak uygulayıcı sertifikası almaya hak kazanmıştır.
Öğrenim ve meslek hayatı boyunca; 6. Uluslararası katılımlı pediatrik rehabilitasyon kongresi, Cerebral palsy sempozyumu, Riskli bebeklerde erken müdahale ve rehabilitasyon, Bebeklikten yetişkinliğe her yönü ile Otizm, Bebekleri yüzükoyun tutma rehberi, Oyun Terapileri Sempozyumı,Spina Bifida ve Rehabilitasyonunda Fizyoterapinin Önemi, 7. Uluslararası Cerebral Palsy ve gelişimsel bozukluklar kongresi, 5. Pediatrik Rehabilitasyon Kongresi,20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü-Türkiye’de Çocuk Hakları ve Hak ihlallerinin Günümüzdeki Durumu, Çocuk Gelişiminde Psikopatolojiyi Anlamak Sempozyumu, ÇFD-Pediatrik Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Öğrenci Kongresi, 7.Uluslararası Fetal Hayattan Çocukluğa İlk 1000 gün gebe-çocuk-beslenme kongresi, Serebral Palsy ile Yaşam Sempozyumu, Türkiyede Çocuk Hakları etkinliği gibi birçok kongre ve sempozyuma katılmıştır.
Öğrenim hayatı boyunca aldığı çeşitli eğitim ve katıldığı kongreler ile beraber birçok kongre, seminer ve organizasyonun düzenlenmesinde aktif rol oynamıştır. İstanbul Bilgi Üniversitesi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Kulübünde iki dönem başkan yardımcılığı yapmış ve iki dönem Türkiye Çocuk Fizyoterapistleri Derneğinin İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrenci temsilcisi olmuştur. İstanbul Bilgi üniversitesi Çocuk gelişimciler kulübünde çeşitli organizasyonların düzenlenmesinde aktif üye olarak rol almıştır.
Çocuk gelişimi alanında akademik çalışmalarına devam etmekte olup özel gereksinimli bireylerde duyu bütünleme,özel gereksinimli bireylerin rehabilitasyonu ve habilitasyonualanlarında çalışmalar yapmaktadır.
Yaren Nazlım, duyu bütünleme uygulamaları ile beraber ince motor beceriler, denge ve koordinasyonunun geliştirilmesinin yanında günlük yaşam becerileri ile duyusal sürecin entegrasyonu ve geliştirilmesi aşamalarında ekibimize destek olmaktadır.